Dere, hva faen skjedde?

 

Dette har jeg holdt på hjertet alt for lenge og nå klarer jeg ikke å holde kjeft. I lang tid har kvinner kjempet for likestilling og kampen for at vi skal bli satt på lik linje som menn. Vi har vunnet på mange områder men også tapt på noen. Flere ganger har jeg hørt at du klarer deg sjeldent som artist om du ikke har en bra kropp og selger sex gjennom denne kroppen. Vi har flere gode eksempler. Du kan for det første nesten ikke finne en video hvor rumpene ikke er i fokus, og nå må dere ikke misforså meg. Jeg er ikke en konservativ 18 år gammel jente som har noe som helst imot sex, dristige klær eller at kvinner er stolt av kroppen sin. Det jeg er veldig imot er hvordan alt for mange kvinner selger sex, gjennom kroppen sin. Hvordan kvinners kropp skal være perfekt fordi vi skal tilfredsstille mannen. Altså, jeg selv elsker å trene og blir kjempe glad om jeg ser bra ut i bikini. Men om vi tenker oss om, hvorfor er dette et mål for så vanvittig mange jenter? Hvorfor fører dette "målet" til spiseforstyrrelse hos alt for mange og hvorfor aksepterer vi dette?  

               

Jeg blir mektig irritert hver gang jeg ser jenter posere med et "sexy" blikk og gjerne med brystene i fokus. Hvorfor gjør vi sånn? Vil vi virkelig at folk skal se på oss som et seksuell objekt? Hvorfor har det blitt slik at en stor prosent av reklamene som er i magasinene eller andre steder, er kvinnediskriminerende? Mange rister nok på hodet nå og tenker at jeg er alt for konservativ. Men dere, se på disse forskjellige reklamene. Synes dere virkelig at kvinner blir satt i et godt lys? 

             


Jeg startet min første blogg da jeg var 12 år. Da var mine største forbilder de som var på topplisten som Ida Wulff, Ulrikke Lund og på slutten av min periode med blogg, Voe. Jeg er så takknemlig for dette. De som er 12 og starter blogg i dag har derimot dette som forbilde.                

Sophie Elise er vanvittig flott person når man leser hva hun skriver om. Når hun skriver om dyrs rettigheter, stråler jeg av glede. Men det jeg ikke skjønner er hvordan en så smart jente kan fremmstille seg selv som et seksuell objekt. Fordi det er det hun gjør når hun legger ut slike bilder. Jeg vet jeg ikke burde sitte her å fortelle henne hva som er rett og hva som er galt, men det jeg vet er at hun som er et forbilde for flere tusen jenter der ute og uten hun kanskje er klar over det, oppfordrer hun jenter til å fikse på kroppen sin, slik hun har gjort. 

Jeg har alt for mange venninner som sier de vil endre størrelse på brystene sine, fikse på nesen sin, ta fettsuging, fylle lepenne sine eller lignende. Er ikke dette trist så vet ikke jeg. Jeg skjønner at jenter kan se på kroppen sin og i sine øyne finne flere "feil". Men jeg kan si dere dette, hvem har sagt at store pupper, DEN nesen, tynnere mage og store lepper er det som gjør deg penere, lykkeligere eller bedre? Hvorfor er store pupper så fint? Jo fordi "guttene" har sagt det. Dette gjør meg sint.

 

Detter er på ingen måte et angrep Sophie Elise eller de andre toppbloggerne, men jeg vil gjerne gi en klar beskjed til den 12 år gamle jenta som har disse til forbilde
Det er ikke slik at du må opperere større pupper, lepper eller annet for å være fin. Jeg har ikke stor rumpe, pupper eller lepper. Men har det noen gang gjort meg noe? Nei. Jeg har en super kjekk kjæreste, jeg har venner, jeg får komplimenter om hvor vakkert smil jeg har og det er jeg godt fornøyd med. 

 

Hvorfor er det slik at en av mine vakreste venninner ikke har badet ute på flere år fordi hun ikke føler hun lever opp til samfunnets idealkropp? Hva er egentlig en perfekt kropp? En perfekt kropp er den kroppen DU er født med. Tren for helsen din, ikke for sammfunnets skyld.

Hvorfor er det slik at vi retusjerer bilder slik vi skal fremstå som plastikk og noe uekte? Hvorfor i helvette skal du få kvinnen din til å holde kjeft?                   


 

Jeg er sint og gidder ikke å vokse opp med det presset vi vokser opp med i dag. Jeg gidder ikke å holde kjeft mer. 

 

Del gjerne dette innlegget. 

 Thale Log Skage
Jeg synger, bryr meg om verden, elsker fashion og er uendlig positiv


Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014Kategorier


· Det Nye-Jenta · fashion · Meninger · personligSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits